ایران بار

حمل و نقل مواد غذایی و مشکلات صنعت حمل مواد غذایی

تجارت مواد غذایی در دهه های اخیر به سرعت در حال گسترش است. محصولات غذایی دیگر محدود به مکان تولید شده نیست و در سرتاسر یک کشور و در سطح بین الملل توزیع می شود. امروزه دیگر با پیشرفت روزافزون صنعت حمل و نقل میتوان مواد غذایی تولید شده را از یک نقطه به دورترین نقطه در کره زمین فرستاد. غذا در حال حاضر هزاران کیلومتر به وسیله وسایل حمل و نقل کارآمدتر جابجا می شود. مواد غذایی در گذشته با مشکل حمل و نقل و حفظ کیفیت و سلامت روبرو بود. چرا که مواد غذایی فاسد شدنی است و می تواند به سرعت کیفیت خود را از دست دهد. به عبارت دیگر مواد غذایی اکثرا به خاطر امکان فاسد شدن و تغییر شکل دادن، نمی توانستند در شرایط عادی دوام زیادی بیاورند. به علاوه انتقال بعضی غذاها به نقاط دور تا حدودی امکان ناپذیر می نمود. اما امروزه بشر توانسته با پیشرفت خود در حوزه تکنولوژی این مشکل را تا حد زیادی برطرف نماید. امروزه دیگر مواد غذایی، میوه ها، سبزیجات و … با روش های مختلف حمل و نقل در سراسر دنیا یافت می شود. چرا که وسایل و ماشین آلات به کار گرفته شده مجهز به امکاناتی است که می تواند کیفیت و سلامت مواد غذایی را حفظ نماید.

از آنجا که آلودگی مواد غذایی یک خطر جدی برای سلامتی است که حتی می تواند باعث مرگ مصرف کننده شود، حصول اطمینان از استانداردهای بهداشتی و پاکیزگی یکی از مهمترین اهداف حمل و نقل و لجستیک صنایع غذایی است. شرکت ها باید بهترین شیوه های ایمنی را دنبال کنند و کارکنانی را که در ایمنی مواد غذایی آموزش دیده اند، استخدام کنند. بدون چنین توجهی، صنعت حمل و نقل مواد غذایی می تواند به سرعت مشتریان خود را از دست بدهد و شرکت های فعال در آن از  کسب و کار بیرون بیایند. خرابی ها و آسیب ها در حین حمل و نقل، هر ساله خسارات زیادی به صنایع غذایی وارد می کند. بنابراین، در هنگام بسته بندی، بارگیری، تخلیه و حمل و نقل باید مراقبت های خاصی را در نظر بگیریم تا اطمینان حاصل شود که خسارت و زیانی رخ نمی دهد. تأمین امکانات مناسب کنترل آب و هوا، بخش مهمی از توجه به حمل و نقل و تدارکات صنایع غذایی است. زیرا برای حفظ طراوت، جلوگیری از آلودگی و حفظ کیفیت، هر محصول غذایی باید در دمای مطلوب ذخیره شود.

مواد غذایی که امکان فاسد شدن آن ها در مقایسه با بقیه مواد بیشتر است عبارتند از:

حمل و نقل مواد غذایی

  • غذاهای حاوی گوشت خام و پخته شده از جمله نخود فرنگی، کیک و ساندویچ
  • لبنیات و غذاهای فرآوری شده حاوی تخم مرغ، لوبیا و آجیل است
  • غذای دریایی
  • میوه ها و سالاد مانند سالاد آماده و آماده برای خوردن
  • برنج پخته شده و ماکارونی

قوانین ایمنی هنگام حمل مواد غذایی

به طور کلی سه قانون برای حمل مواد غذایی وجود دارد:

  • نگه داشتن مواد غذایی از آلودگی: پوشش و بسته بندی باید به گونه ای باشد که مواد غذایی از هرگونه آلودگی محافظت شوند. به عنوان مثال استفاده از مواد مناسب مانند فویل آلومینیوم برای پوشاندن غذا به طور کامل و اجتناب از استفاده از مواد از قبیل روزنامه ها برای پوشش مواد غذایی.
  • نگه داشتن غذا سردتر از ۵ درجه سانتیگراد
  • نگه داشتن غذا گرم تر از ۶۰ درجه سانتیگراد

بسته به نوع ماده غذایی، نوع روش حمل و نقل، مدت زمان حمل و فاصله شما باید مواد غذایی را به منظور جلوگیری از انتقال باکتری ها در دمای ۵ درجه سانتیگراد یا سردتر، یا ۶۰ درجه سانتیگراد یا گرمتر نگه دارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *